0

Makan Makan @ Segamat

Posted by Cikgu Fitrie on 12:28 AM in
Rasanya lama tak post pasal makan n makanan.. Sebab rasanya, sblm ni malas dah nak berblogging.. Rasa letih lak nak berblogging sebeleum ni... Start masa raya lepas... Hehe... Hurm, dalam jangka masa tu, banyak jugak tempat2 makan baru yang aku gi try...

Antaranya kat Brother's Place kat Segamat... Berhampiran dengan simpang nak masuk perpustakaan ngan mahkamah tu.. Bangunan baru...



Masa tu, tengah boring2 xtau nak makan kat mana, untuk cari tempat makan hari tu, aku di pertanggungjawabkan oleh Shue! Hehe.. So, pas pikir2 mana nak makan, yang terpandang kedai yang tak ramai n banyak parking, so situ lah yang aku pilih...

Tempatnyer memang cantik, bersih dan ambiance sangatlah menenangkan... I love the place... Rasa macam dok umah sendiri, dengan lighting yang cantik dan ber'overviewkan' pemandangan kehijauan Bukit Siput di seberang jalan, ni lah spot yang best untuk dating! haha..

Makanan yang diofferkan dalam menu tak la sebanyak yang aku harapkan, tapi memuaskan hati jugak la... First, kitorang order air... Nampak je RIBENA LYCHEE, terus sume nak order tu... Maklumla, Ribena, sape tak suka kan.. Haha...



Makan lak, Shue order nasik goreng kampung ngan sambal sotong, wan order nasik goreng ayam merah ( kalau x silap la ) n aku order chicken fajitas ( pronounce : fa hee tas )...





Secara peribadi, chicken fajitas tu aku suke sngat sbb tortillas yang digunakan tu lembut n fresh ingredients dia ( tomatoes, lettuces, ) sumenyer very fresh... Seriosly, mcm baru dipetik dari taman... :) haha... ( shue, aku puji bukan sbb budak amik order tu cute ok, tapi mmg suka fajitas tu okeh! )



Komen Shue n Wan : pun sma gak macam aku... So, mmg looking forward nak gi makan kat sana lagi... :)

ps : chicken fajitas tu diberi sentuhan Malaysia sikit dengan adanya keropok ikan itu... :)


0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.