0

Corat Coret 2010

Posted by Cikgu Fitrie on 7:59 PM in

Tahun 2010, tahun yang penuh dengan banyak perkara. Suka, duka, ceria, pahit, masam, manis, masin, u name it, sume ada... Bagi aku, tahun 2010 ni tak seindah yang aku harapkan... Turn out to be 2009 is yet better than 2010... But hey, 2010 blum habis lagi... Masih ada sebulan lagi nak jadikan end of this year something to remember...

This year jugak, tak banyak berjalan sbb Ful dah kerja ngan TM... Hurm, sebelum tu pun dia dah sibuk keje ngan kakak dia... So, kitorang jumpa pun hujung mggu je... Kadang2 je kalau dia rajin dia balik setiap Rabu, naik moto dia... Ahhh... Memori sangat.. Baik sngat dia sanggup kena panas n hujan sebab nak balik Segamat... sok pagi2 dia dah balik semula... Hurm... Terharu...


Tahun ni jugak tahun kur
ang nengok wayang... Entahlah, sebulan sekali pun susah... Masa ada mood nak nengok wayang, cite lak tak menarik... Kalau ada cite menarik lak, masa lak takde.. Maklumla, Segamat xde panggung, so the nearest Cineplex are at Melaka or Batu Pahat or Seremban... Hanya kalau ada kelapangan masa hujung mggu je, kitorg gi jalan2 kat Jusco Seremban 2 tu...

Tapi yang paling bnayk berlaku ialah kat skolah... Haha... Sume cikgu2 pasti agreed... Many things happened at school this year... Masing2 sibuk dengan program n almost tak menang tangan aku nengok cikgu2 ni... Aku lak, biasalah awal2 tahun dan declared 2010 tahun relax, so nothing significant yang aku buat kat skolah except mengajar... And, this is my first year mengajar tahun 6... Kelas 6 PD.. The best... Walaupun nakal2 budak llkinya, tetap aku terhibur setiap kali masuk kelas tu... Guys I miss u a lot... Bnyak gak yang aku belajar tahun ni ( skills wise ), macammana nak tackle pelajar, macam mana nak score n banyak lagi... Eventough, 3 org je yg lulus, ( I expected around 10 at least pass and 2-5 person to score B ), but hey, sume BI drop... So, kelas atas2 pun ada yg fail, so 3 orang passed is a satisfaction... ( tak pun sebenarnya, frustrated adalah! Hahaha )

Dan janji ngan diorang, sape yg lulus ( bukan sape yg score A ok ), cikgu dia nak blanja antara 3 : KFC, Pizza Hut or McDonalds.. So, hanya 3 je yg lulus, n they decided to have their celebration of pass-ness ( is there such word? Hahah ) at KFC... So, you made papa proud : Muzafar, Nasiha and Azzrul...

Yang best berlaku lagi kat skolah ialah sambutan hari guru... Tema : Red Glam... Haruslah bajunya bling2 bagai... Haha.. Tq mom for the shirt... Ada gak perkara yang aku rasa kelakar and to other a measly humiliation... Things dah settle dah, Cuma mulut2 keji je yang mengata.. SO WHAT?
J

Lagi yang menarik ialah, bowling! Haha... This year la first time main bowling setelah lama hidup kat muka bumi ni... 25 years baru belajar main.. Haha... Tapi first time tu, aku and Ful, Shue and Wan, Aini and Bahrain, Aisyah and Hubby dia yang main... Mme best sebab release segala tension masa tu... Pastu kelab bilik guru lak buat tournament kat Segamat Bowl... Mmg meriah.. Team Killer Hand : Aku, Shue, Aini ( star player ) and Ust Rahim satu team... Haha.. Main lane 4, asik masuk longkang jer! Hampeh! Tak puas hati nyer pasal, Shue siap ajak main lagi untuk membuktikan bahawa, lane 4 tu mmg berpuaka menyebabkan bola masuk longkang sepanjang masa...
J Tahniah Shue, sbb mmg masa main pas tournament tu, ko mmg star player... Hahaha...

Banyak lagi isu 2010 yang nak dikupaskan, tapi sebab terganggu oleh panggilan mak mertua, lupa apa nak dituliskan.. So, sambung nanti...
J


0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.