0

Selamat Tinggal Januari

Posted by Cikgu Fitrie on 2:43 PM in
haish.. xlama lagi je dah nak masuk bulan Februari.. Tapi bulan januari ni rasa sangat disia2kan oleh insan yang bernama pete fitrie raphael ini.... *fengsan

seriously, bulan satu ni is when things are not going the right way... a streak of bad luck shall i say, nope, make that unlucky stuff, had happened to me - emotion department mostly...

below is the series of unfortunate events that had taken place :

1. 7th - Accident ( damn you lorry drive, damn you )
2. 1-20th - disaster in the relationship deparment / unable to focus on my job
3. 13th - my powerpoints slides went missing - thought my computer was going kaput. needed it the day after (imagine that) - a very un-organized work and bad self management...
4. 15th - giving back my myvi to the bank.. was a very emotional day...
5. 19th - have to swallow the bitter love pill.. i was crying the whole day, mind you! i was very SUICIDAL!!!
6. 7th to present - borrowing a friend of mine his car ( whatta... )

but, on the 20th, ada sorg ustaz tu cakap yang sangat menyejukkan hati ni... lebih kurang macam ni la dia cakap "ala, biasalah tu... mula2 kita ni diduga dulu, pastu akan dapat hadiah yang lagi besar dari ni semua..." *tears...

betul jugak.. even i have already knew that, but coming from someone else's vocal cords, really buat hati ni jadi sejuk sangat... InsyaAllah...

hopefully, i manage to do something good for the remaining days of January and be back on my feet here after... need to focus on my job, feel the love around me and live life to the fullest... kawan2, doakan saya ya...



Links to this post
0

Me / U

Posted by Cikgu Fitrie on 7:34 AM

Links to this post
0

Nasi beriani best..

Posted by Cikgu Fitrie on 4:26 PM in , ,
Dua hari lepas aku ngan shu n wan gi makan kat kedai nasi beriani bp kat segamat baru. Dekat je ngan umah aku.

Naai beriani dia pun sedap jugaklah.. Kira kalau rasa malas nak gi batu pahat nak makan nasi beriani, ni la alternatif terbaik utk org2 segamat..

Tak rugi pun makan kat sini sbb makan dia sedap n harga xia pun ok.. Rasa2 nak makan kat sini cari je kedai ni kat segamat baru depan kedai tayar gmax...



Links to this post

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.