0

the good and the better...

Posted by Cikgu Fitrie on 11:50 AM in ,




first time dalam sejarah, masuk panggung cuma ada aku, kakak aku ngan abg ipar aku... macam dicharted panggung wayang hari tu, aku ngan kakak n abg ipar aku, pe lagi, buat mcm panggung sendiri la.. hahaha...

kitorg gi nengok citer I am number four... nak nengok Rango, hari tu dah lewat sangat... Nengok kat Tiram Mall je.. Sbb selesa parking n org tak ramai sangat... :)

I Am Number Four

Cite mmg best, sbb pasal budak ntah dari planet mana ntah mmg ada special power.. lari dari planet diorg sbb ada geng jahat nak bunuh diorg... yg number2 sampai ntah bape ntah tu sbb diorg ada power.. number 1 sampai 3 dah mati... tggal number 4 and the rest...

so journey citer ni berkisar kat budak ensem tu yang sentiasa on the run ngan dia nyer guardian... sampai satu tempat, dia fall in love ngan pelakon citer glee yg pregnant tu... last2 dia decided nak stay kat situ n stop running... biasalah, kalau ada buah hati je, nak settle down...

so, eventually geng alien jahat pun tracked them down dan masa ni lah berlakunye climax citer ni... give it 3 stars...

NOTE : cuba kira berapa kali microphone nampak sepanjang movie... countless... ! and owh, akan ada sequel...

Rango

Esoknyer lak, kitorg gi nengok Rango... Kakak aku le yg beria2 beno nak nengok... Aku mcm xde mood je nak nengok animation...

Tapi pas abis nengok Rango tu, mmg animation dia cantik sangat.. mmg nampak mcm real... Jalan citer pun menarik... Kisah cicak jadik sheriff! haha... malas nak tulis panjang2 kalau nak nengok belilah dvd... all i can say, mmg best... i love the blue on the lizard!




Links to this post
0
Posted by Cikgu Fitrie on 11:33 AM in ,
tetibe je rasa nak tulis blog rini.. sbb xtau nak luahkan kat sape... dah berkurun tinggalkan blog sbb busy ngan keje n stuff, terbengkalai jua akhirnya blog ni... i dunno why, i started life this morning with such joys and enthusiasm tapi tba2 je terus down... puncanya, text msg dari sorg ni.... seriously, you wreck my day man....! sedih.... :(

dah le smlm sakit hati gila ngan mamat sorg lg tu... i know im not perfect, but i know im alright... selama ni ko knal aku bertahun2 aku mcm ni gak... what gives? npe lak tetiba smlm jadi isu??? rasa mcm dah malas dah nak ada pape hubungan ngan sesape lagi dah... i just want babies.. boleh??? yup, in few years time, i will adopt a son of my on.. of a daughter... so what if i cherish my celibacy?

damn... masih marah lagi kat bdk ni... :( and for mat F, i think it almost time for us to depart... what say you?????

Links to this post

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.