0

the good and the better...

Posted by Cikgu Fitrie on 11:50 AM in ,




first time dalam sejarah, masuk panggung cuma ada aku, kakak aku ngan abg ipar aku... macam dicharted panggung wayang hari tu, aku ngan kakak n abg ipar aku, pe lagi, buat mcm panggung sendiri la.. hahaha...

kitorg gi nengok citer I am number four... nak nengok Rango, hari tu dah lewat sangat... Nengok kat Tiram Mall je.. Sbb selesa parking n org tak ramai sangat... :)

I Am Number Four

Cite mmg best, sbb pasal budak ntah dari planet mana ntah mmg ada special power.. lari dari planet diorg sbb ada geng jahat nak bunuh diorg... yg number2 sampai ntah bape ntah tu sbb diorg ada power.. number 1 sampai 3 dah mati... tggal number 4 and the rest...

so journey citer ni berkisar kat budak ensem tu yang sentiasa on the run ngan dia nyer guardian... sampai satu tempat, dia fall in love ngan pelakon citer glee yg pregnant tu... last2 dia decided nak stay kat situ n stop running... biasalah, kalau ada buah hati je, nak settle down...

so, eventually geng alien jahat pun tracked them down dan masa ni lah berlakunye climax citer ni... give it 3 stars...

NOTE : cuba kira berapa kali microphone nampak sepanjang movie... countless... ! and owh, akan ada sequel...

Rango

Esoknyer lak, kitorg gi nengok Rango... Kakak aku le yg beria2 beno nak nengok... Aku mcm xde mood je nak nengok animation...

Tapi pas abis nengok Rango tu, mmg animation dia cantik sangat.. mmg nampak mcm real... Jalan citer pun menarik... Kisah cicak jadik sheriff! haha... malas nak tulis panjang2 kalau nak nengok belilah dvd... all i can say, mmg best... i love the blue on the lizard!




0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.