0

Yakin Boleh!

Posted by Cikgu Fitrie on 11:21 AM in ,
Fuh.. Fuh.. Fuh... Tiup habuk lah! Dah berhabuk blog ni... tak update since 4.9.2009.. Motif? Bnyak kerja sesangat! Blog panitia pun dah tumbuh lalang! Hehe... Bukan apa, mmg quite busy since puasa... Planning raya lah, planning panitia, planning program sekolah, planning business masa puasa lah dll... InsyaAllah ada kelapangan akan diupdatekan sume cite2 tu...

Cakap pasal sibuk ni, mmg lah tak pernah stop... Tggu la cuti sekolah ni baru leh dapat bernafas sikit...! hehehe... Ni pun dah start busy nak exam, pastu tanda kertas, pastu key in markah, pastu analisis n post mortem, pastu hari anugerah, pastu annual dinner...! Ni tak kira lagi minggu depan gak ada perkhemahan gabungan unit beruniform! Pastu sambutan hari kanak2 lak, jatuh dalam AJK persembahan lagi... Aiyoh, super busy sangat!

Tapi pape hal pun, kerja tetap kerja.. Buat mesti buat... Just one thing, i was distracted a lot with my personal love life! Ramai yg dah tahu gak yang aku ngan si DIA tu, dah officially-unofficially broke up! Klu tak faham takpe, ada masa leh explain!

But for now, I wish myself all the best and hope sume mendioakan aku so that aku dapat buat yg terbaik sampai hujung tahun ni...

Links to this post
1

???

Posted by Cikgu Fitrie on 9:13 PM
Esok uols, esok! ( jerit )

Links to this post
0

New widget!

Posted by Cikgu Fitrie on 1:53 PM in ,
I added new widget on my blog. Its a countdown timer. Yup. But to countdown what exactly? You'll have to wait or if waiting is dreadful thing to you, just click the timer and voila! Secret unfold.... ( But, where's the fun in it, right! ) But for thrill-seeker-teachers-slash-readers-slash-whoever, waiting is just another slow process of adrenalin rush! ( Yeah, right! ) Hehehe...

Links to this post
0

Kuntum dan Si Pintar

Posted by Cikgu Fitrie on 5:10 PM in ,

Haaa... Sebenarnya entry ni dah lama nak buat. Tapi masa takde, lagipun bukannya best pown... Sebenarnya frust tak dapat bergambar dengan si Pintar tu... Tu yang sakit hati tu...

Few weeks ago... Dah lupa dah bila!.... Majalah Kuntum ada datang sekolah atas jemputan Kak Pah The Library Manager. Tema tetap ada kat sekolah ni. Tema baju cikgu2 ppuan Hijau Lip Lap! Cikgu2 lelaki lak, banyak dah silap information, so tema bajunya : Ape2 je lah! kalau nengok pic kat bawah ni, kepala program pun salah tema baju.... ( Nape Kak Pah pakai baju cekelat... Kan dah habaq baju hijau bling2! )



So, seperti biasa, kalau ada program mesti ada formal gathering. Lepas budak2 beratur tu, program pun dimulai. Majlis diterajui oleh pengacara majlis vogue, Puan Azlinda kita, sape lagi! ( Actually ada 2 je pengacara wanita vogue ( kak Shah le ) dan 1 pengacara lelaki berbakat besar dan mega vogue kat skolah ni - sape lagi kalau bukan AKU! Hahaha... )



Pastu, ada ucapan diva, Kak Ijan sebagai pemangku GB yang tiada masa tu. Pas ucapan Kak Ijan, ucapan wakil majalah Kuntum lak.

As usual, ada persembahan pelajar. Kalau baca majalah Kuntum kat ruangan gambar lawatan kuntum ke sekolah2 tu, setiap sekolah mesti sediakan persembahan. Skolah aku pun ada gak persembahan, tapi bukan tarian yang most school did. Kitorang buat choral speaking dalam bahasa Arab ngan bercerita. Budak pra sekolah yang bercerita sambil pakai costume semut cokelat! Comel bangat!



Satu je yang tak bestnya, Si Pintar takde pada mulanya.... Tapi, ala2 gimik hambar, wakil tu suruh budak2 ni seru panggil Si Comel, maskot Kuntum lagi satu.... Jeng3... Kuar le si Comel tu.... Ingatkan takde tadi....





Pas tu, ada lah sikit kuiz ala2 promote majalah Kuntum tu... Ada la jugak budak2 ni dapat hadiah... Pastu, sesi yang ditunggu2 oleh semua, sesi bergambar bersama si Comel...




Tapi yang aku frust, maskot tu leh nak balik cepat atas alasan panas! Motif? Dey, kitorang panggil korang pun motif utamanya nak bergambar ngan mende tu...! Hanjs sangat sbb tak dpt amik pic ngan mende tu! Oklah fine, sok tak nak panggil lagi jangan marah!


Links to this post
0

Ramadhan Greeting

Posted by Cikgu Fitrie on 2:41 PM in

Links to this post
0

Ramadhan Ya Ramadhan

Posted by Cikgu Fitrie on 5:19 PM in


Salam Ramadhan 2009

Links to this post
0

Digestion Of A Whole OF Last Week

Posted by Cikgu Fitrie on 4:47 PM in , , , ,
Salam Ramadhan Al Mubarak.... Salam muhibbah.... Salam perpaduan.... Rasanya baru semalam raya, ni dah puasa balik.... Cepat benar masa melangkau....

Diam tak diam, dah cuti sekolah semula... Banyak perkara yang berlaku kat sekolah sebelum cuti ni.... Macam2 ada... Antaranya, pelancaran portal panitia.... Alhamdullillah pelancaran berjalan ngan lancar, walau pun ada yang terasa dikhianati? Atas dasar apa, aku pun ala2 blur je... Yang best, siap dijaja cerita tu... Bytheway, perancangan ni sebenarnya dah lama tertangguh... Sama lama tertangguh dengan webpage kelas 1PB tu.... Kalau tanya KP BI, dia tau le, sbb ni dah lama dirancang tapi tak buat2... Since dah ada member yang nak wat, so semangat balik nak buat tapi..... Malas la nak cerita... Mende ni untuk kebaikkan semua, BUKAN UNTUK DAPAT NAMA... Ok.... I tak kejar glamer, i tak kejar fame.... I wat ni untuk panitia dan kebaikkan panitia sahaja.... Sebagai bonus, cikgu2 lain satu sekolah, satu daerah, satu negeri, satu negara leh manfaatkannya... Takpelah, tak kisah sape nak claim dia buat dulu sekalipun, its not important.... Beside, sape yg aktif berblogging ni selain den kat sekolah ni, so far! Untuk yang terasa2 tu, mintak maaf le banyak2....

Selain dari kes H1N1 yang memaksa masing2 memakai surgical mask yang melemaskan tu, benar dakwaan aku yang mask ni akan berevolusi dari pencegahan penyakit hingga jadi fashion statement... Kalau tak caya, nengok kakak paling glamour SKBPS, Kak Shah, siap tempah mask dia ikut kaler baju ngan ada bunga2 lagi? Motif?

Selain tu, tak lupa lak cerita budak kelas aku disampuk hantu.... Kisahnya, mula2 dia tak sihat badan, nak rasa muntah, so dia gi toilet ngan member dia.... Pas muntah, dia nengok cermin ada nampak lembaga berwajah hita, berambut panjang dan berbaju putih... Balik kelas dia mengadu kat cikgu Maths dia... Since, at that point, nothing happened, cikgu dia pun tenangkan dia dan mengajar as usual.... Around 11 am je, dia mula buat perangai, mangamuk2 n kacau2 kawan dia... Selamat Ust Din ada untuk kawal keadaan sebelum aku panggil Ust Rahim untuk ubatkan... Lepas dah baca2 ke apa ke yg ust tu dah buat, budak tu pun ok macam biasa, cuma lemah2 je... Call bapak dia, usulkan suruh rehat kat rumah jer... Then, from what I heard, mende tu ( ada 2 ekor ) ikut dia balik umah dan bapak dia bawak dia pergi berubat lagi.... Tu je, so far yang aku tahu.... Dengar2 mende tu nak bawak dia masuk hutan, balik umah mende tu.... Seram den....

Another thing happened last week was my gouty arthritis attacked my knee lak.... Parah! Bengkak lutut aku sampai aku terpaksa MC for two days, tapi aku amik sehari jer sbb Friday, big day for panitia.... Kaki aku pun tak leh bebgkok as we speak, or rather, as i type...! So, yang baru aku tau, rupanya excessive caffein pun boleh menyebabkan gout! Sedihnya dengar... Dah la aku ni coffee addict! I really need my coffee fix every morning and night, so I can keep going! Matila pas ni g skolah, mata kuyu jer!

Hari Jumaat juga, hari guru2 bilik guru atas buat jamuan menyambut puasa.... Menunya, nasi beriani ketam masakan suami Kak Pah... Sedap gak... Kenyak jugak la makan.... Oooo tak lupa gak, pagi tu kol 5 aku dah bangun sebab dah janji nak bawak mini pizza resepi special aku... So, merasa semua breakfast ala2 Italayu ( Italian Melayu )... Hahahaha... sedap tak uols? Kalau sedap pas raya leh buat lagi!

Selain tu, minggu ni dah start puasa, as usual, masa ni lah nak rasa badan ringan sikit kan.... So, untuk hari ni, aku nak masak nasik ayam untuk family aku... Since Ful pun ada, so extra special recipe ler dari aku hari ni... So, kepada semua, salam ramadhan dan selama berbuka puasa.....


Links to this post
0

Astoundingly eyes opener!

Posted by Cikgu Fitrie on 9:58 AM in ,
This song by Lily Allen really got me thinking... What bout you...

I don't know much but I know this for certain
That is the sun poking its head round the curtain
Please can we leave I'd like to go to bed now
Its not just the sun that is hurting my head now
I'm not trying to say that I'm smelling of roses
But when will we tire of putting shit up our noses
I don't like staying up
Staying up past the sunlight

It's meant to be fun and this just doesn't feel right
Why can't we all all just be honest
Admit to ourselves that everyone's on it
From grown politicians to young adolescents
Prescribing themselves antidepressants
How can we start to tackle the problem
If you don't put your hands up and admit that you're on them
The kids are in danger they're all getting habits
Cause from what I can see everyone's at it
Everyone's at it
Everyone's at it
Everyone's at it

I get involved but I'm not advocating
Got an opinion yeah you're well up for slating
See you've got a prescription and that makes it legal
Now I find the excuses overwhelmingly feeble
You go to the doctor you need pills for sleeping
Well if you can convince him then I guess that's not cheating
So your daughter's depressed well get her straight on the Prozac
But little do you know she already takes crack

Why can't we all all just be honest
Admit to ourselves that everyone's on it
From grown politicians to young adolescents
Prescribing themselves antidepressants
How can we start to tackle the problem
If you don't put your hands up and admit that you're on them
The kids are in danger they're all getting habits
Cause from what I can see everyone's at it
Everyone's at it
Everyone's at it
Everyone's at it

Why can't we all all just be honest
Admit to ourselves that everyone's on it
From grown politicians to young adolescents
Prescribing themselves antidepressants
How can we start to tackle the problem
If you don't put your hands up and admit that you're on them
The kids are in danger they're all getting habits
Cause from what I can see everyone's at it
Everyone's at it
Everyone's at it
Everyone's at it

Links to this post
0

Portal Panitia Bahasa Inggeris

Posted by Cikgu Fitrie on 2:30 PM
Dalam kesibukkan sebagai seorang guru, sempat gak aku mencuri sedikit masa untuk membina portal Panitia Bahasa Inggeris.... Tujuan portal ni diwujudkan ialah sebahagian daripada inisiatif guru-guru Bahasa Inggeris mewujudkan medium penyebaran maklumat on line kepada guru-guru mahupun pelajar SKBPS. Selain itu, pelbagai bahan seperti e-book yang boleh dimuatturun dari portal tersebut. Untuk maklumat lanjut, layari : http://englishpanitiaskbps.blogspot.com







Links to this post
0

A weekend at my perents - Part 2

Posted by Cikgu Fitrie on 1:40 PM in , ,
So, malam tu sesi bermanja2an dengan my utterly beautiful niece.... Yup.... Achuleby is what we called her.....





So, pas we all got tired and we all retired to our bed.... Nak tido sebab sok nak gi kenduri lak...

Pagi2 bangun, abah ajak breakfast. Aku, Ful, Abah nagn Uncle Samsi gi breakfast kat kedai Pak Lang... Lama dah tak makan kat situ... Tapi memang ramai le org yang breakfast kat situ... Tapi, pas makan and pusing2 kota tinggi, kitorang head home sebab todays the day, me and Ful head down to Pontian to the wedding reception... Guess what, this is the first time I will see her after 2 years we haven't met....











So, best gak lah dah lama tak jumpa kan... Borak2 pastu sampai lupa amik gambar sang pengantin.... Silly me! Takpelah, nti aku dapat pics dia aku uploadkan.... Mana lah tau uols kenal ngan along akma tu.... After that, aku ngan Ful gi uruskan business motor dia lak... Jauh business sebab kitorang gi ke Jemaluang, Mersing dari JB... Aiyoh, bertahun rasanya nak sampai....

Pas sume dah settle, head back to JB, anta member dia pastu makan kat Stulang... Ingat nak makan kat Sayam ( Ful's fave spot ), tapi hanjs sangant, takde parking uols... Biasalah malam minggu... So, last2 makan kat Zorro... Tak setanding Sayam... Thats the verdict!







Kitorang pun order the same meals we used to order kalau kat Sayam tu, like puyuh masak pedas, sotong goreng tepung, sup tulang, sayur dll... Tapi mengecewakan.... :( Pas habis makan, mata pun dah ngantuk, so decided pusing2 JB jap pastu balik umah....

Sampai umah, sebelum tido, sempat main2 jap ngan baby.... Baby pun ngantuk, so dia tido early... We all were....





Esoknya is my niece first big day! Cukur jambul! hahahaha.... What funny is, dia mana ada jambul yang nak dicukur tu....! So, preparation mula dari pagi lagi..... Aku bangun je nengok Ful dah takde.... Rupa2nya ikut mak ngan abah beli barang2... Siap gi breakfast lak tu... Tak ajak aku lak tu... Takpelah, kat umah banyak nak kena buat. Antaranya kena buat bedding untuk baby, buffet table and susun kerusi for guests... Konsep dalam taman katanya!












Majlis start lepas asar. Menu dia nasi jagung and the lauk2 and condiments and stuff... After majlis habis je, rasa lega sebab semua berjalan lancar... Alhamdullillah... After kemas2 je, malam tu we head back to Segamat!

Links to this post
0

A weekend at my perents - Part 1

Posted by Cikgu Fitrie on 12:31 PM in ,
Hey peeps.... Lama gak terabai blog aku ni... Bukan apa, super busy dengan school works and administering panitia’s blog. Sebenarnya banyak perkara yang aknu nak share as well as a self reminder of things that has happened in my life.... Sok, dah tua sok leh le reminisce balik apa yang dah berlaku dalam hidup aku...

So, few weeks back, aku sempat jugak balik kampung sebab ada few events yang berlaku. First, my friend’s wedding and the other one, my niece’s potong jambul ceremony...Kawan aku ni, Akma ( Along ) was one of my bestest friend, Allahyarham Fad’s closest friends. I met her when I visited Allahyarham Fad in Pontian where he used to own a cyber cafe. That was where I met Shida the makeup artiste. We were friends until today.

Aku ngan Ful balik ke Kota Tinggi a day before the wedding day... So, on the way balik tu, aku ngan dia singgah kat Ayer Hitam bukan untuk membeli pasu2 bagai... Tapi nak stop beli putu bambu. Kalau sape tak pernah dengar apa tu pitu bambu, look at the pictures below....


















What can I say about the putu bambu ni ialah its not like any other putu bambu. Sebab putu bambu ni memang sedap and manis. Selalu yang aku jumpa rasa dia macam tepung je, tapi putu bambu kat simpang trafik light ni rasa dia manis sangat, tepung dia pun sedap apatah lagi ngan kelapa dia yang manis menguliti putu bambu tu....

So, kalau sesapa ada singgah kat Ayer Hitam, jangan lupa singgah makan putu bambu tu... Okeh! So, aku teruskan perjalanan.... Sampai kat perhentian Kulai, temperature lak naik... So, stop la kejap sementara my car cool off....

Perjalanan diteruskan dan hari pun dah malam... Just imagine, dari Segamat ke Kota Tinggi tak berhenti makan ( except makan putu bambu tu ) and I was starved to death! So, sampai je JB, I called my father and asked him to join us for dinner.

So, dia setuju dan sampai je kat umah, aku amik bapak aku dan terus je gi kedai makan... Bapak aku suggestkan restoran Remaja kat belakang MARA Kota Tinggi... I’ve been there for a drink but not meal... Since my father bragged about how good the food are, so oklah... Let’s try....

First aku order the usual, nasi goreng, ikan tiga rasa, sup ekor, some veggie – broccoli goreng dengan cendawan hitam and masa dah nak closed order tu terperasan lak ada Japanese egg tofu yang aku tak tau masak aper... And guess what? I would eat there every day sebab memang sedap especially Japanese tofu tu.... 6 bintang aku kasik....











So, dinner was supa great. Kitorang head home untuk rehat lak... And of course nak bermanja2 dengan anak sedara aku yang cute miut tu....


Links to this post
0

Tamak???

Posted by Cikgu Fitrie on 12:58 AM in ,
Dalam sibuk2 nak siapkan action research 2009 ni, sempatlah gak nak senaraikan beberapa kajian yang akan aku jalankan.... Rupa2nya banyak gak kajian yang in store untuk years to come...

After the action research last year, aku rasa betapa significantnya kajian tindakan ni dalam diri seorang guru. I know that the report is fussy and time consuming, but what count is the technique, we teachers, created...

Sampai skarang aku rasa bangga gak, sebab, after 4 years, masih ada lagi pelajar tahun 1 aku dulu yang ingat teknik on in and under tu.... That is the ultimate prize a teacher could ask for.... Maksud aku, hadiah yang paling berharga bagi seseorang guru tu ialah bila apa yang diajar, pelajar2 kita ni ingat bertahun2....

Apa2 pun, aku senaraikan ni bukan sebab tamak atau showing off, but at least try to share to those who are interested with the technique.... And of course, to share the knowledge with the whole world...!


1. The HSP, A technique to enhance pupils’ memory of Preposition Of Place ( on, in and under ), Bahasa 2008

2. The Fingters, A technique to enhance pupils’ memory of Demonstrative Pronouns ( this, that, these and those ), Bahasa 2009

3. 1, 2 I Love You, A rhyming grammar rule : A new formulation to teach Simple Present Tense, Bahasa 2010

4. + M – L = E, A simple equation to differentiate between more, less and equal to for Maths Year 1, Matematik 2011

5. Bestari! ( Laungan Perhatian ), Satu teknik untuk menarik perhatian pelajar ketika kelas sedang bising dan tidak terkawal, Pentadbiran 2012

6. ZePeTri, Satu kaedah mencegah habuk pensel bertaburan di tong sampah, Pentadbiran 2013

7. Find The Twins, A technique to help year one pupils to answer comprehension questions without the need to understand the whole passage, Bahasa 2014
Owh by the way, the bolded name might change.... But, i'll keep you posted!

Links to this post
0

We are family!

Posted by Cikgu Fitrie on 11:42 AM in , , , ,

Minggu ni minggu relax sikit sbb bebudak ni tengah exam, so, mari kita meng-upload, pic2 hari keluarga kat Rompin Beach Resort semalam and a day before...

Ok, pics kat bawah ni ialah pics masa mula2 event.... Yang gambar dalam office tu, masa hari Jumaat, briefing oleh kepala program : Kak Norpisah! Pastu, hari berikutnya, aku, Shuhar, Aini dan of course Kak Shah, berkumpul kat simpang Muadzam, pastu dalam kol 10.30 kitorang pun gerak... Ooooppssss.... Lupa, aku n Ful gerak dari K Pilah sebab nak suruh mak dia masak lauk untuk makan nti....



* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Sampai je kitorang pun terus check in... Luckily, bilik aku ngan kak Shah, sebelah2... So, senang nak bincang pape hal...! Lepas check in, aku n the geng pun makan le makanan yang kitorang bekalkan.... Aku bawak daging salai masak lemak, ayam masak son ngan nasik serta karipap... Shuhar bawak sayur goreng ngan nasik serta air sarsi and Aini bawak ayam masak merah... Kak Shah, bawak perut jer!


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Pas makan, apa lagi, aku, Ful, Shuhar and Wan serta anak2 kak Shah, mandi manda kat swimming pool dia.... Unfortunely, pics tak banyak amik sebab masing2 syok mandi dari kol 2 sampai kol 5...! Hahahaha.... Pic atas tu pic Shuhar tengah marah dengan Wan, sebab Wan ajak aku mandi2 bersama, pastu Shuhar kena marah lagi ngan Wan sebab sibuk nak ikut aku ngan Wan! Baru nak dating! Hahahah....


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Ni lak antara pics RBR masa nak turun gi pantai untuk sukaneka... Saje je snap2 pics kat sana.... Haa.... Yang baju oren tu Ful ngan anak Kak Shah, Daniel ( Baby )....


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Lihat gambarajah diatas, gambar-gambar menunjukkan beberapa aktiviti yang melibatkan guru-guru dan pasangan mereka.... Antara aktiviti dijalankan, masukkan benang dalam jarum pastu masukkan lak manik! ( Motif? ) Untuk Kak Mai beading baju kurung ler! Apa lagi... Hiks!

Kalau nengok ust Rahim, punyalah tekun nak masukkan jarum jarum tu, last2 ntah apa yang masuk pun den tak tau!

Kak Ros lak, pose2 manja ala2 teringat masa muda2 dulu pernah masuk PRKFC ( Pertandingan Ratu Kebaya Felda Chempelak 1967 )... Tapi malangnya sampai separuh akhir pertama jer! :P


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Haaa.... Antara aktiviti lain dijalankan, cikgu2 perempuan kena kupas bawang putih... Pastu timbang, sape paling berat dia menang! Nape Kak Odah tak memang? Bukan ke kak Odah yang paling berat.... OOOpppppssssss..... Silap! ( maap ye, adik gurau jer! )


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Ni lak pics untuk anak2... Ada tiup belon, ada cari gula2 dalam pasir.... Yang menang, of course le, anak Kak Mai... Nak tau kenapa, Kak Mai siap anta anak dia tuisyen ajar cari gula2 dalam pasir! Hahaha... Joking!

Pape hal pun, ada gak wakil aku menang - Ful & Daniel ( lari tiga kaki ).... Habis je aktiviti, kitorang pun berendam lagi kat kolam tu....! Malangnya, Shuhar dah berkali2 mencuba, tetap tenggelam dalam air tu....! Sedih kan! :p


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Malam tu lak, ada BBQ.... Ingatkan ala2 bakar sendiri, rupanya amik yang dah siap dibakarkan... Pape hal pun, makanan banyak tapi my fav was the lamb! Succulent! ( Betul tak ejaan dia kak zila? )

Pastu, ada acara bagi hadiah untuk yang menang acara telematch petang tadi.... Pastu ada cabutan hadiah bertuah lak tu.. Malang nya, aku tak dapat! Benci... Sabotaj sangat! :p... Saje je Kirin suami Jue lekatkan nama aku pakai gam kat bawah balang tu... Tak nak kasik nama aku naik....!

Untuk aktiviti malam lak, kitorang diberi sehelai lukisan dan dikehendaki mewarnakannya... Kat atas tu hasil yang aku bangga2kan.... Sebab aku sorang ke kaler warna anak mat saleh!


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Esoknya, aktiviti bermula awak pagi. Seawal 6.45 sume dah bangun tapi ramai yang baring balik sebab hujan lebat... Tapi, kejap jer.... Pastu kitorang berkumpul untuk senamrobik dibawah kelolaan ustaz Rahim.... Walau pun sekejap, tapi seronok dengar celoteh dia dan pagi2 je aku dah tersengih2 dan berpeluh!

Pastu, aku, Kak Shah ngan Abg Usop, amik kesempatan gi gym dia... So, merasalah berkayuh2 mengeluarkan peluh naik mende tu.... Pastu naik treadmill.... Rasa ringan je badan.... Shuhar lak kezzi sangat sebab dia cakap aku macam peserta The Biggest Loser.... Sedih aku.... Nasib baik Wan ada pujuk! Hahahahaha....


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Ni lak masa breakfast esoknya.... Lihat wajah Jue yang ala2 terkejut dalam membuat pilihan nak makan yang mana satu....! "Confuse uols" Kata Jue.... Makan dia biasa jer.... Sedap lagi den masak.... Sorry uols, taste i tinggi! Yang sedap aku rasa kacang panggang tu jer! Yum....


* Klik gambar untuk gambar lebih besar

Last activities for the weekend was this! Buat sea monster pakai tanah.... Hahaha.... Kalau nak tau, macam2 creature yang jadik! And of course mine is the best.... Aku team up with kak shah since abg Usop ngan Ful masih lagi berenang di katil memasing!

Memang pagi tu aku rasa seronok sangat... Dengan cuacanya yang ala2 manja je, tak panas, redup sangat.... Menyamankan... Pulak tu bersama2 ngan kengkawan..... Rasa sangat macam family.... Miss that moments!

Last sekali, acara bergambar beramai2 dengan baju rasmi yang cun tu... Hijau yang menenangkan jiwa yang lara....! Pastu, apa lagi, berendam lagi kat kolam tu buat kali terakhir sebelum check out.... Kan best kalau kat sekolah ada kolam macam ni.... Leh la Kak Odah ngan Kak Mita ajar Shuharni yang tak reti2 berenang tu....!

Tak sangka kan, Kak Odah leh berenang! Hahahaha.... Seakan magik! Last sekali ialah acara penyampaian hadiah dan makan2 dan pastu semua pun beransur ke halaman masing2.... Aku pun dengan rasa sedih meninggalkan paradise dan kembali kedunia nyata.... Sepanjang kat sana, aku enjoy sesangats dan hilang segala tension dan tekanan kerja.... Memang tak ingat langsung kerja kat sekolah tu... Hehehe....

Apa2 pun, hopefully, next year will be bigger and better....


Links to this post
0

First Class All The Way!

Posted by Cikgu Fitrie on 12:47 AM in , ,


Hari Keluarga SK Bandar Putra, Segamat 2009...

We are one big happy family.... I really had fun...!

Links to this post
0

3 days and counting....

Posted by Cikgu Fitrie on 9:35 PM in , ,



Reminiscing childhood memories, many unforgivably shameful but innocent and cute behaviors fluttered in my mind right away! Just like any other red cheeck-ed lad, often did I had sleepless night, when it came to road trips... Yup.... And if you tried to denied having the same situation, you would propably be lying.... Coz, its a psycologically thingy! Most normal kids faced the same experienced!

But, some how, years passed my school's road trips, still I had and still have the same o experince! I know, such a silly kid, having hard times keeping my eyes closed and my mind free... This mainly contributed by the most anticipated event of the month, Hari Keluarga SKBPS... Poyo kan!

So what, its not like I'm asking for it... It just happened like a relapse... Can't help it.... But then again, I put too much tought into it, hence, the owl syndrome!



It's going to be at Rompin Beach Resort... I know it's not the most grandeur place to lay my head in, but it the company that matters! And of course, the journey matters too! Beside, I get to spend quality time with closest friends and their family as well.... It wouldn't be hari keluarga without any family now would it?

But hey, I'm looking forward for this! RBR, here I come!



Links to this post
0

Akta Rahsia Rasmi....

Posted by Cikgu Fitrie on 5:14 PM in
Luahan hati secara personal dan mendalam tak nak aku tulis kat sini.... merasa lah download kat bawah tu kalau nak baca apa yang aku dah tulis.... Mintak maaf la kalau sape yang terasa. Tapi sebelum tu, baca disclaimer tu dulu....!

Disclaimer : I will not take responsibility for the action you have taken or will take. But, I strongly suggest you do not click and download the link below. Any possible problems that you might face is solely your responsibility.

Kutukan berbisa, klik disini : rahsia

Enjoy! ( and jangan marah yer! )

Links to this post
0

My new scents... Again....

Posted by Cikgu Fitrie on 10:27 PM in ,


Walau pun Armani Diamond dah lama keluar, masa g Langkawi tahun lepas pun aku ada sampling tapi aku tak berkenan langsung ngan bau dia ni.... Ntah, masa aku ngah survey2 perfume yang bau ala2 woody ala2 tough gal baunya, I came accross this Diamond Intense... Bau dia lagi kuat dari Diamond tapi tak lah sampai menyesakkan hidung...



Tapi, it reminds me of CK Crave yang dah discontinued tu dulu.... ( Ikut idung aku ler )... Mula2 Crave tu aku pening sangat bau dia, last2 bila orang cakap bau tu sesuai ngan aku, gradually i fell in love with it... Merasalah pakai 2 botol Crave tu sebelum amoi kat Mahkota Parade tu cakap, "Miss, Crave has been discon!".... I was like, "What? For real?" "Nevermindlah miss, since u are pretty, y dont u try Eternity Summer ( Ltd Edition )..."... Aku pun jawab ala2 kekwat, "I take one of those!"... Cheh!

Back to Diamond Intense ni, what I like was the packaging... Ala2 ada rhinestone jer kat kotak dia.... Rasa sangat macam Beyonce bila pakai Diamond ni... Heh!



Bukan tu jer, bulan ni bulan boros of the year.... Pic kat bawah tu explains all... Tengah craving for bags ler.... Matilah tak dapat discount lagi sebab Guess membership dah ntah kemana! Converse lak, my newly found fav bag!



Opppsss... Lagu satu pic bag tak upload lagi! Motif? Ahh.... Yang penting aku puas hati.... Sok dah takde duit, dok le kunyah tali beg Guess ngan MNG tu! Kalau haus, teguk je Diamonds tu tak pun Happy in Bloom yang tertinggal kat locker bilik guru!...


Links to this post

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.