0

A weekend at my perents - Part 2

Posted by Cikgu Fitrie on 1:40 PM in , ,
So, malam tu sesi bermanja2an dengan my utterly beautiful niece.... Yup.... Achuleby is what we called her.....





So, pas we all got tired and we all retired to our bed.... Nak tido sebab sok nak gi kenduri lak...

Pagi2 bangun, abah ajak breakfast. Aku, Ful, Abah nagn Uncle Samsi gi breakfast kat kedai Pak Lang... Lama dah tak makan kat situ... Tapi memang ramai le org yang breakfast kat situ... Tapi, pas makan and pusing2 kota tinggi, kitorang head home sebab todays the day, me and Ful head down to Pontian to the wedding reception... Guess what, this is the first time I will see her after 2 years we haven't met....











So, best gak lah dah lama tak jumpa kan... Borak2 pastu sampai lupa amik gambar sang pengantin.... Silly me! Takpelah, nti aku dapat pics dia aku uploadkan.... Mana lah tau uols kenal ngan along akma tu.... After that, aku ngan Ful gi uruskan business motor dia lak... Jauh business sebab kitorang gi ke Jemaluang, Mersing dari JB... Aiyoh, bertahun rasanya nak sampai....

Pas sume dah settle, head back to JB, anta member dia pastu makan kat Stulang... Ingat nak makan kat Sayam ( Ful's fave spot ), tapi hanjs sangant, takde parking uols... Biasalah malam minggu... So, last2 makan kat Zorro... Tak setanding Sayam... Thats the verdict!







Kitorang pun order the same meals we used to order kalau kat Sayam tu, like puyuh masak pedas, sotong goreng tepung, sup tulang, sayur dll... Tapi mengecewakan.... :( Pas habis makan, mata pun dah ngantuk, so decided pusing2 JB jap pastu balik umah....

Sampai umah, sebelum tido, sempat main2 jap ngan baby.... Baby pun ngantuk, so dia tido early... We all were....





Esoknya is my niece first big day! Cukur jambul! hahahaha.... What funny is, dia mana ada jambul yang nak dicukur tu....! So, preparation mula dari pagi lagi..... Aku bangun je nengok Ful dah takde.... Rupa2nya ikut mak ngan abah beli barang2... Siap gi breakfast lak tu... Tak ajak aku lak tu... Takpelah, kat umah banyak nak kena buat. Antaranya kena buat bedding untuk baby, buffet table and susun kerusi for guests... Konsep dalam taman katanya!












Majlis start lepas asar. Menu dia nasi jagung and the lauk2 and condiments and stuff... After majlis habis je, rasa lega sebab semua berjalan lancar... Alhamdullillah... After kemas2 je, malam tu we head back to Segamat!

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.