0

Berita Baik

Posted by Cikgu Fitrie on 2:34 PM in ,

Baru tadi dapat text dari ful, dia cakap dia dah putus ngan budak perempuan tu.. Kalau betul, bagus la.. Bukan apa, she left her once, and I said to him, she will do it again.. And this time around, xtau la sape yg tinggalkan sape.. According to him, ppuan tinggalkan dia sbb aku? Hurm... I wonder why???

Masa mula2 dia kawan pun aku ok la gak ( kan shue n aini, aku ok kan?? haha )... Tapi ppuan tu ada janji gak nak jaga dia baik2.. Of course la aku percaya sbb beria2 sngat ppuan tu nak balik kat Ful... Maklum Ful duit dah bnyak sikit skang ni, mula la nak nak kejar balik.. Dulu kata putuskan sbb mak dia nak kwenkan dia ngan engineer.. Hurm, keep on dreaming la, engineer khayalan!

Apa yang aku sakit hati, bila Ful nak belikan aku beg, dia leh cakap, jangan belikan aku... Motif? Hello, suka hati Ful la nak belikan aku apa... Ko sibuk pe hal... Bukan duit ko pun.. Then, senyap2 Ful belikan jugak beg ni...



Ni lah rupanya clutch bag itu.. Tq...

Pastu lagi satu yang aku tak puas hati bila Ful nak bagi duit kat aku dia leh nak mengamuk la.. Siap cakap aku bukan2 lagi... Babe, before you were in the picture, dia selalu bantu aku financially ok... Kadang2 dia bg duit blanja kat aku kalau dia ada duit lebih... Dan kau, nak sibuk2 pe hal.. Sok ko dah kwen, ko jagalah duit dia, jgn sampai satu sen lepas dari kocek dia...

Masa kete wat hal pun, aku msg kat Ful ppuan tu leh balas, cakap 'ko gi la jumpa mekanik, ko sibuk2 tanya laki aku nape?'... Out of frustration, aku hamun la balik ppuan ni... The thing is, ppuan tu pernah cakap, dia tak kisah aku kwn ngan Ful... Then, npe lak ko nak jauhkan aku dari dia... Aku mms pic anak sedara aku pun ko leh replykan cakap : tak yah mms lagi pic2 tu... Boleh?

Kalau org tak ikhlas dalam tutur bicara dia, ni lah jadinya... Yang nampak buruk engkau... Sedangkan aku tak kisah dengan sape pun Ful nak kwn, aku n Ful dah mcm brothers, so mmg susah ko nak pisahkan aku ngan dia... If you know what I mean...

Dan berita pagi ni, Ful dah putus ngan dia tu, aku rasa erm... relieved... :)

Bytheway, ni la ppuan yang aku katakan tu...



0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.