0

Idea tiba tak kira masa....

Posted by Cikgu Fitrie on 10:07 PM in
Betul tak? Sometimes idea ni datang tak kira masa.... Sebelum tidur la, masa dalam bilik air lah, masa mesyuarat SPSK lah, masa ngah ngumpat boss kita lah.... Hehehehe....! The point is, idea comes abruptly anytime any second....

Ceritanya begini, masa tengah handle kursus motivasi tahun 6 sabtu lepas, aku ajar topic social expressions, puntuations and simple present tense pada kumpulan budak2 group 3. Tahap sederhana dan lemah bleh dikatakan....

Masa tengah ajar tu, many of them having difficulties answering simple present tense correctly.... By my experince in teaching, the easiest tense among all is simple present tense lah... Kalau salah jawab soalan ni memang le something unacceptable.... Sedih sangat kalau tak tau... And unfortunately, mmg ramai yang clueless and tak confident and was was nak jawab soalan ni....

Dalam kesedihan tu, tetiba jer idea datang untuk mempermudahkan masalah ni.... So, untuk next year dah ada tiga kajian tindakan in hand.... Untuk permasalahan ni, aku dah wat satu formula iaitu "One, Two I Love You, Plus S No S" Rhyme.... Haaaa.... Kalau na tau lebih detail, tunggu yer.... Sebab tahun ni fokus pada "Fingters" aku.... Next year mungkin nak proposed formula ni ( Matematik ) : "+M-L=E" atau formula ( pentadbiran dan sekolah ) : "ZePetTri".... Hahaha... Saje je tajuk formula ala2 misteri, saje kasik orang notice!

Entah le, kalau tetiba je idea datang lagi, maybe tahun depan aku akan hantar 5 ke 6 proposal lak pastu bertanding lawan diri sendiri! ( motif konfiden dapat masuk final? )

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.