0

Studi Studi Studi

Posted by Cikgu Fitrie on 3:13 PM in , , , , ,
Oleh kerana dah nak exam and nak score giler2 punya, hari ni aku nekad nak studi, not really hard but as smart as well... Last year 3.25 je, this year nak up jadik 3.50 ke.. heheheh... ( jeles ngan opsyen lain yg kaw kaw diorg nyer pointer! ) Then last year 2A 3B. this year nak dpt straight A... Doa2kan la aku ye, kepada sesape yg mengenali insan genit seperti ku ini...

First nak cover tajuk ELT Methodology, pastu nak masterkan Phonetic And Phonology ( nak beat Fuad yang ala2 power part ni ) then  sok lusa baru la nak mengkover tajuk2 Learners and The Learning beserta Literasi Bahasa...


Sesape yg amik exam ni mesti la mengeluh panjang nak hafal theories2 la, Krashen's Hypothesis la, phonetic symbols la dan macam2 lagi... Kena lak orang macam aku yang nak study mesti last minute baru masuk kepala.. Study awal2 ni buat ronyok buku je kena selak2 tapi bacanya beyond literal.

Thank god la tahun lecturer sume ok2 except one or two yang datang unprepared... Btw, selalu aku terpikir, betapa ironiknya pensyarah2 ini bila dia sebuk bebel mengajar anak murid mestilah fun, mestilah interactive mestilah itu mestilah ini, tapi some of them, mengajar sama je mcm org takde pangkat lecturer... Masuk2 je, aku dah sangap! huhu... Tak best langsung! Imagine la dari kol 8.00 pagi sampai 6.00 petang.. Thank goodness la kelas tahun ni banyak yang best.. Then, ada motivasi lak nak gi kelas... This is the students life i would imagine to be... 

Biasanya aku gi kelas, kol 4.30 dah bangun, then siap2 gi umah si dia kol 6.30 pagi... Kuar umah kol 6.00 pagi, dan biasanya kol 10.00 malam la baru sampai semula ke sarang istirehat... Letih sangat2 but it was fun sebab si dia ada.. hehehehe.... :P

alright, time to study.... tapi sebelum tu, nak masak kurma ayam ngan baby bak choy ngan sos tiram dulu... Laphow!



0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.