0

Kemunting

Posted by Cikgu Fitrie on 12:49 PM in , , ,
Edisi Buah-Buahan Lagi

Kemunting? Pernah dengar? Makan? Apa rasanya. Minggu lepas bila ada budak2 tanya pasal kemunting ni, nak expalin pun susah. Sebab nak cari kat tepi sekolah xde. Sib baik, ada pic yg dah lama tersimpan ni... Kemunting ni buahnya manis, kecik je, dan tumbuh bersepah2 kat kawasan kampung.

Pic ni diambil kat umah my late grandma... Masa kecik2, aku ngan along selalu berebut carik buah ni.. Yum... Teringat zaman kecik2, 12 tahun yang lalu... hahhaa... Ramai yang kalau nengok pokok ni ingat ni pokok senduduk, buah dia pun hampir sama, tapi tak sebenarnya.. ( eh, ye ke? not sure la... ) Tapi makcik aku, selalu cakap ni bukan pokok senduduk, sebab daun dia lain sikit. Pokok senduduk pun mcm ni gak la.. Tapi tak pernah lak teringin nak makan buah senduduk..



Ni pokok dia. Kategori shrubs la jugak...


Closer look at the leaves... 


Close up buah kemunting


Kemunting di telapak tangan ku yang mulus...


Abaikan kuku yang tidak dimanicure itu lagi... Xsempat weh..


Ni la pokoknya... 

So, kalau ada sesape yg rasa ada pokok ni kat rumah dia, try2 la rasa... 


Disclaimer : Kalau mabuk atau masuk spital, den tak tanggungjawab. Hehehe...




0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.