0

Life as a part time student

Posted by Cikgu Fitrie on 2:23 PM in , , , ,

Sucks as it may sound, but really, it is a challenge more than a burden. I was never seen myself as a student after being a teacher. let alone, sitting for hours on that crippling student chair that made my back ache like hell, especially i havent got any sleep a night before. Seriously, i always smiled after each class... ngeeee... nak tau nape? hehehe... sbb saya ada biarlah rahasia sahaja…

Even I haven’t got time to blog like I used to. Sucks right ( yea like millions of people read your blog mr pete! ) Anyway, entah tetiba je hari ni nak mencurahkan isi hati pada sekeping hati blog yg almost bersawang, almost okhay! Means blum sangat la nak bersawang… I do read my own past entries like my holidays, food I ate, people I met and strange things I encounter…

Back to topic, part time students ni memang mencabar. Mana nak jalankan tugas hakiki, mana nak jalankan tugas sampingan, mana nak buat assignments, mana nak jalankan my social life and the list goes on.. tell you the truth, baju dah 2 3 minggu tak basuh sbb xde masa or just simply malas.. huhu.. tak caya, see for yourself!

( pic xleh upload la.. nanti ea )

Tu ada half yang dah angkat! Haha.. Super malas kan… kalau ada perasan baju pink tu, tu la baju masa gi study okay.. mek baru nak basuh... Sib baik stoclk baju banyak and recently, patah tiang yg sangkut baju dalam almari tu... Baje seberat tuannya? apakah???

No wonder kengkawan nak datang umah sume kene rejek! Hahaha… tu tak masuk lagi masalah emosi dll. Malas nak citer la bab emosi2 ni. Mcm dah xde meaning to me dah… *majuk…

All I wanted to say is, being a part time student is how you manage your time and plan your life ahead. True, kalau tak memang la sume tak jadik. Hopefully me and my abg, my friends fuad, gary and burn as well as all my tesl 3 mate, kita akan harungi ini semua dan berjaya bersama2...

PS : Abg, jom celebrate makan beluga caviar...



its a sturgeon roe la, bukan beluga whale okhay!


0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.