0

PTK - Lulus lagi!

Posted by Cikgu Fitrie on 12:07 PM in
Alhamdullillah, setelah frust dengan keputusan PTK ( Penilaian Tahap Kecekapan ) Mac lalu ( Khusus 2 Umum 3 ) dengan keputusan keseluruhannya 2 sahaja, kali ni, selepas menduduki ulanganya kali kedua, aku berjaya mendapatkan keputusan Khusus 4 Umum 4 = Lulus 4...

Erm... Syukur sangat2... Sebab bukannya mudah nak lulus 4 4 ni... Ni kira kali ke 4 amik periksa ni... Tahun pertama, lulus kertas khusus jer, umum kantoi... Pastu, repeat umum, lulus... Dapat naik gaji tahun 2006... Pastu tahun berikutnya rehat, tak nak amik pekse... Tahun 2007, PTK pertama dah daftar, tapi masa kuar list candidate, nama takde lak! So, tahun 2007 tak amik pekse..

Mac 2008, amik pekse dengan confidentnya, malam tak tido sb study nak pekse, last2 dapat 3 2... Mmg frust... So, amik balik bulan Julai tanpa preparation, tanpa study dan tanpa apa, gi pusat peperiksaan ( SMK Teknik, Segamat ) dan tup tup, pagi tadi kecoh2 org jeling2 kat kita masa kat kantin... Pastu, diorg wish tahniah sebab lulus PTK... Sekali lagi.... Hehehe...

Ucapan tahniah jugak buat Mr Chin, Kak Pah ngan Kak Ijan sebab lulus gak...! Dalam 40 lebih orang cikgu2 sekolah yang amik PTK kali ni, kami berempat je yang bertuah... Alhamdullillah... So, buat yang lain, cuba lagi...! InsyaAllah lulus 4 4...

So, ini bermakna, tahun ni dapat lagi melintang lah! hehehe.. Sukernya hati!

Untuk semakan PTK melalui SMS, taipkan PTK NO KAD PENGENALAN dan hantarkan ke 39003..

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.