0

Jalan Jalan Deepavali 2

Posted by Cikgu Fitrie on 12:28 PM in
Tadi ada story ttg jalan2 kat PD kan, tu baru mukadimahnyer... Sebab lepas kitorang gi PD, saje jalan2 kat atas sikit dari PD... Mulanya si Ful ajak nengok rumah api... So kitorang pun geraklah ke destinasi berikutnyer... Sampai je sana, terbaca sign Blue Lagoon atau Pantai Biru... Masuk kat sebelah kem askar agaknyer, terus je sampai kat 3 cabang... Kalau terus sampai hutan lipur rumah api tu... No entry by car... Kalau belok kiri, sampai kat pantai yang warna coklet tanah dia, tapi kalau belok kiri sampai le ke pantai biru tu...

Mmg cantik tempat dia, tapi better kalau buat private beach... Sebab tempatnya tak besar pun... Kecik jer, kalau buat private beach mmg meletops! Erm... tapi kalau buat private den lak tak dapat masuk...! huhu...

Tapi pape pun, kitorang just stop by nak minum air kelapa jer... Pastu terus beredar... Masalahnya semalam, tempat tu tengan naik taraf... So, kelam kabut sikit le area tu... Tapi kalau nak pergi, lagi 5 6 bulan kot, mesti dah super cantik!

So, cerita2 masa dok minum air kelapa di petang yang paneh tu, terkeluarlah cadangan nak makan ikan bakar kat umbai.... Oleh kerana mmg dah lama teringin nak makan kat sana, so pas minum kat blue lagoon tu, kitorang pun plan perjalanan ke melaka lak...!

Sorry, entry ni tak de pics sebab hp bateri kong!


0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.