0

Jalan jalan deepavali...

Posted by Cikgu Fitrie on 12:08 PM in
Semalam deepavali, so ramai yang bercuti... Dan kebetulan sekolah pun amik cuti peristiwa hari ni, so ada 4 hari cuti started on saturday! So, mulanya nak plan berehat habis-habisan kat umah sambil tanda kertas periksa... Tiba2 je si Ful came out with a suggestion nak gi picnik kat PD... So, malam kelmarin pun siap2 beli barang buat sandwich n nuggets bagai...

Semalam kitorang ( Ful, Ina - kakak dia n mak dia ) pun bertolaklah ke PD dari Kuala Pilah... Kononnya si Ful cakap nak bertolak kol 7 pagi, last2 dia yang payah nak bangun, kitorg gerak kol 10.30 lebih kurang! erm...

Sampai sana je lebih kurang kol 12 lebih... Mak ai, paneh betul PD ni... Well, ni lah kali petama gi PD waktu camni... Sebelum ni Ful n I dah banyak kali gi PD, bukan piknik lah tapi... Jalan2 jer... Dua kali gi PD sampai dah petang and ada sekali gi PD kol 3 pagi... Merasa tido dalam kete! huhu...

So, sebenarnya sebaga org Kota Tinggi ni, pantai2 camni dah biasa pegi... Maklumlah kat KT tu berlambak2 pantai! hehehe... Tapi apa yang menariknya cuma kali ni gi picnic ngan family dia... Pastu ingat nak mandi tapi tak jasi lak... Paneh sangat! So, aku n Ful jalan2 je kat kaki air yang surut tu...

Apa yang menarik ada satu kawasan tu yang really menarik...



Kat area ni lah yang paling menarik... Dari jauh mmg nampak cam an island with trees jer, tapi bila dah jejakkan kaki kat sini, masyaAllah, mmg cantik giler!











Ni lah antara pics yang sempat dimasukkan... Ok, ni perjalanan kat PD je tau, lepas ni ada sambungannyer...!










0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.