0

Makan best kat Muar...

Posted by Cikgu Fitrie on 10:10 PM in

Cerita bab makan ni, mmg takkan habis... Banyak tempat makan yang best2 dan sedap2... Masa browse2 pics dalam hp ni, terjumpa lah satu pic ni... Kisahnya macam ni...

Masa bulan puasa pas, aku ngan ful nak berbuka western kononnya... Pusing2 lah satu bandar Segamat, cari spot yang best... Pusing punya pusing punya pusing, decided nak makan kat Amour Cafe... Tapi macam takde orang lak... Tiba2 si Ful bersuara... "Rasa macam nak makan bakar2 lah!"... Erm... Samalah... Tiba2 jer terbayangkan ikan bakar, udang bakar dll...

So, jam menunjukkan 6.30 petang... Memang diketahui umum, Segamat takde medan ikan bakar yang best2... So, Ful cadangkan makan kat Muar, sebab teringatkan Medan Ikan Bakar Sabak Awor... One of my collegue pun ada rekemenkan makan kat sana...

So, kitorang pun drive ler ke Muar... But we made a pit stop jap kat Petronas Jementah sebab nak beli air ngan kacang2 untuk berbuka dalam perjalanan... Maklumlah, jam dah kol 6.30 nak gi Muar 1 jam lebih... So gerenti berbuka dalam kete...

Demi memenuhi kehendak perut, kami meneruskan gastronomical journey ni... Hehehehe... Mula2 sampai kat town Muar, mmg dah tau nak gi ke arah mana, tapi sampai je sign board Sabak Awor tu, kitorang pun leh terlepas sampai lah ke jalan menuju mana ntah...!

So, kitorg turn around and pastu baru lah ternampak semula signboard ke tempat tu... So, dari situ kitorang follow jer signboard tu sampailah ke satu kawasan perumahan... Mmg tempat tu kat belakang2 umah orang... Ala2 kat umbai ngan sekam kat melaka tu...

So, sampai sana lebih kurang 8 lebih... Nasib baik orang dah tak ramai... Banyak tempat kosong sebab ramai dah grak balik... Ful pun menjalankan tugasnya mengorder makanan... Banyak gak yang dia order... Ikan Siakap 3 Rasa, Ketam Cili, Udang Cili, Ikan Pari Bakar, Sayur Kailan Ikan Masin dan of course, Nasi Lemak... Yang nak makannya 2 orang je, order untuk 4! Boleh gitu?

Seperti yang dijangka, mmg tak habis makan... Apa lagi, tapau lah! Hehehehe... Memang sedap n fresh makanan kat situ... Harga untuk semua tu RM56.00 saje... Murahkan... So, pade semua, aku mmg merekemenkan makan kat situ...

Owh... lupa, masa baru sampai tu, ada gak orang2 Segamat yang den konal! Salah satunya, cikgu Buluh Kasap ngan gf dia, salesman NAZA pun ada gak! Ada lagi familiar faces yang biasa ternampak kat segamat.... Mmg sah lah, Sabak Awor ni dah mula terkenal! So, apa lagi... Bon Apetite...

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.