0

Apa agaknya yang cikgu2 ni dok busy buat hujung tahun ni...?

Posted by Cikgu Fitrie on 9:40 AM in
Persoalan demi persoalan ( nyanyi ala2 ziana zain tau! )... Banyak yang tak tahu dan ramai gak dah tahu tapi wat tak tahu lagi, apa yang sebenarnya aktiviti2 yang dibuat oleh cikgu-cikgi sekolah-sekolah seluruh malaysia hujung2 tahun ni...

ye lah, silibus dah habis, tapi nape masih busy lagi ek? erm... sebenarnya, hujung2 tahun ni lah kerja yang bukan rutin ni berlambak2... really, mmg berlambak2... me for instance, sebagai guru kelas ni macam2 nak buat... skang ni sibuk menanda kertas soalan final, pasni nak key in markah, pastu nak wat post mortem lak, pastu nak wat meeting post mortem lak, pastu nak siapkan report cards lak... tu yang penting at the moment lah...

apa lagi? erm... let me see.... hah, esok lak nak gi rombongan sampai hari ahad, pastu cuti deepavali nak balik kampung jap... ada hal...( org nak meminang kah? ) hehehhe.... naik je cuti start nak pepare untuk hari anugerah lak... yang ni jangan ceritalah, kerja dia... umaannnngggaaaaiiii........ mmg banyak! tapi nak wat camne, ni lah cara cikgu2 kita nak hargai kejayaan anak2 murid kita ni...

last but not least, hujung tahun ni pun la masanya kita prepare untuk tahun hadapan.... dan yang penting, waktu cuti ni pun, budak2 je yang cuti, kitorang ni pendidik bangsa akan terus bekerja untuk mempersiapkan diri untuk tahun hadapan... so, bagi sesape yang ingat, cuti sekolah ni cikgu pun cuti, well you are wrong! hehehehe.... our work will never end coz we love what we do and we'll never stop!

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.