0

Mari cuci keto!

Posted by Cikgu Fitrie on 4:08 PM in
Haaa.... Entry ni khas ditujukan untuk kengkawan yang tak pernah cuci kete pakai auto wash! Hahahaha... Bukan ape, den pun teruja gak masa mula2 masuk car wash tu... Maklumlah, kat JB tak pernah jumpa... Apatah lagi kat Segamat...



Tempat ni kat area Ampangan... Tak jauh, dekat jer... Tempat tu pun tepi jalan jer...!



Haa, nampak tak tu, kerete ngah masuk kat first pit stop dia...


Berdebar tak? Mesti sume berdebar2kan...! Maklumlah selalu cuci kete kita kat luar kete ni dok dalam lak! Masa kat sini, mende macam pelangi tu kuarkan air basahkan kete... Ala2 sebelum masuk swimming pool kan kene basahkan badan dulu...!



Bagi memastikan kete betul2 bersih, sebelum masuk dalam auto wash tu, mat bangla2 ni menyental dulu segala kotoran degil dan noda2 yang susah untuk ditanggalkan! Huhu...



Gigih tak bangla2 tu menyiram? Haaa... Bagus, kerja kuat2 kalau tak den report kat imigresen!



Start masuk kat dalam auto wash tu memula sekali mandi buih! Hooray! Gelap je rasa dalam kete ibarat bawak kete dalam salji tebal!



Pastu tibalah masanya untuk diberus dengan berus gergasi...! Hahahaha... Suke sangat! Pastu, ada satu mesin tu dok tiup angin kuat kasik sume air yang tinggal tu kering... Pastu, akhirnya keluarlah kete yang agak2 bersih dari terowong gelap itu...!



Haaa... Rupanya tak siap lagi... Langkah terakhir, di lap bagai untuk menaikkan sinarnya! Tada.... Siap... Nah kau, RM7.00 katanya!

Kete ku yang kini berkilat2 meluncur di jalan raya... Pastu... Menyampah.. Hanjengs sangat, hujan! Baik tak yah cuci! Tension!


0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.