0

Cuti-cuti Malaysia : Negeri Sembilan

Posted by Cikgu Fitrie on 3:02 AM in

Wet World Resort Air Panas, Pedas, Negeri Sembilan












Well, entry ni pendek jer sebab kat sini dah biasa gi... Selain PD ada gak tempat2 lain yang menarik kat Negeri Sembilan ni... Antaranya, Wet World Air Panas Pedan Negeri Sembilan...!

Kitorang gi sini sehari selepas balik dari Penang... Dari rumah Ful kat Kuala Pilah, it took bout 1 hour 30 minutes nak gi sini... Apa yang special? well, kat sini ada air panas untuk rendam2 kaki... Hehehehe....

Memandangkan kebodohan diri ku dan diri Ful, makanya, hp dan camera ditinggalkan dalam kereta atas faktor keselamatan kononnya... Padan muka, kat dalam tak dapat amik pics... Nyesal sangat!



Tiket masuk cuma RM10.oo seorang... Taklah besar sangat... Cuma kalau nak gi sini jangan gi hari minggu, gerenti penuh! Kitorang gi hari Isnin masa tu...

Dalam ni sama je ngan Sunway Lagoon, Lost World Of Tambun cuma kecik berbanding Lost World tu... Kecik sangat... Yang bestnya ada air panas semulajadi yang mengandungi pelbagai mineral untuk kesihatan kulit katanya... Yo lah!

Dalam tu ada dua gelongsor air... Nampak tak mencabar n tak best... Kitorang pun dengan selambanya naik gelongsor tu.... Dah naik, sumpah tak nak naik lagi... Memang takut giler... Rasa nak tercampak jer... Sampai kat bawah jer, muka kitorang pucat lesi... Sangat2 takut... Jantung ni tak stop2 berdetak dengan lebih kencang seperti kenderan mahu perang! Gile sangat... Nak gugur jantung... Sampai sekarang masih berdebar2 kalau teringat pengalaman tu...

Pas main tu, kitorang naik pelampung tu menyusuri "sungai" yang ada tu.... Memang ada ombak dia, tapi alahai.... lemah tak bermaya... Kalau kat Tambun tu memang best giler... Tapi tu cerita lain kali...!



Pas boring main air tu, kitorang gi rendam kaki kat dalam air panas... Kolam yang kecik tu masih boleh dimapun lagi panasnya... Yang hot spa tu, mak ai... leh rebus ayam buat stok masak nasik ayam... Ntah kulit apa ntah, ful je yang tahan rendam kaki dalam tu sampai merah2 kaki dia...

Yang kelakar masa kat kolam panas kecik tu, ada sorang budak ni dai jauh lari nak aim lompat dalam kolam tu... Sebab agaknya dia ingat air dalam tu air biasa, pas dia terjun je, dengan muka2 cemas dia cepat2 dia lompat kelaur sambil cakap adeh.. panas! panas!... hahahaha... Sesuai sangat ngan muka dia..!

Tu jer... Pas dah boring, siap2, gi lepak2 Seremban lak...!

Haaa..... Ni pics amik kat internet... Nengok sendiri kat dalam dia camne yerk!



0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.