0

Cuti-cuti Malaysia : Pahang ( Genting Highland )... Satu percutian yang tidak disenghajakan!

Posted by Cikgu Fitrie on 11:00 AM in
Hurm... Belum pun habis nak tulis pasal2 cuti2 malaysia Perak n Cameron, sempat lagi menghabiskan masa dan wang ringgit ke Genting Highland lak... Hehehe... Tujuan gi sana bukan apa pun, dah ebetulan sampai kat Bentong sebab buat report kereta kakak ipar Ful sebab dia bagik orang pakai, orang tu tak nak bayar... Masa nak amik kete tu, macam2 lak alasan... So, nak tak nak terpaksalah jugak wat report...



Mula2 datang sana berdua je dengan Ful... Dari Segamat kol 1.00 pagi... Sampai sana dalam kol 6.00 pagi... So, memandangkan masih awal, rumah orang yang pakai kerete tu pun gelap lagi, kitorang decided pusing2 bandar Bentong... Boring sebab takde pape, gi bandar Karak lak... Dalam kol 9.00 balik semula ke Bentong... Gi rumah tu balik tapi takd orang... Call punya call, dia cakap dia takde kat umah... Alasan mencurah2 diberi!

So, ada tak de, terpaksalah balik semula... Tapi, oleh kerana dah sampai sana, rug lak kalau balik camtu jer... Ingat nak gi air terjun Chamang, tapi sebab baju tak bawak, tak jadi nak gi... Last2 sebab boring, eloklah sekiranya kita singgah di Genting Highland buat ke sekian kalinya!







Cantikkan pics ni... Macam suasana masa gi ATLANTA USA dulu... Sebijik lah!




Nak dikira, sepanjang 2008 ni, dah 6 kali naik Genting saje2 atau sebab boring takde mana nak pegi... Bukan apa, suka cuace dia jer waktu pagi kat sana... Bukan apa pun! Lagi satu, memandangkan Krimas pun dah nak dekat, decorations kat First World Plaza tu pun very the meriah!











Merasalah suasana Krimas di puncak gunung! Lepas dan penat ronda2 kat atas tu... Perut pun lapar... So, berhenti jap kat Old Town untuk menikmati Hazelnutnya yang enak itiew...!














Ni lah breakfast den pagi tu... Merasalah pagi2 minum Hazelnut White Coffee ICE! Hahahaha... Oklah, tu jer nak khabaq kali ni... Nanti kalau sempat nak sambung cite cuti2 malaysia Perak n Cameron lak! Owh... Bytheway, Krimas ni nak gi Kedah, Langkawi and jalan2 sat kat Penang lagi! Hehehe... Best2 dapat jalan2 kan!

Klik kat pic bawah ni kalau nak nengok collections pics kat sana!
Genting Highland

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.