0

Cuti-cuti Malaysia : Perak

Posted by Cikgu Fitrie on 10:13 AM in
Ok... Entry ni nak ceritakan tentang holiday kami di Perak... Sebenarnya, tujuan utama holiday ni nak ke Cameron jer, memandangkan perjalanan ke Cameron tu berhampiran dengan Perak ( Simpang Pulai ), kitorang decided nak gi rumah makcik sekali kat sana...

Dalam bincang2 nak ke sana, teringat lak tentang Lost World Of Tambun... So, agenda utama perjalanan kali ni ialah Lost World Of Tambun, Cameron dan rumah makcik kat Batu Gajah... Perjalanan bermula dengan 3 buah kereta... Aku, mak, abah, mira, onel dan intan naik satu kete, along ngan suami dia satu kete, adik ngan laki dia ngan adik yang lagi satu!

So, dari Kota Tinggi ke Kuala Pilah dulu sebab nak amik Ful... Mana leh dia tinggal! Hehehe... So sebab kelewatan menunggu kete adik bawak menyebabkan kelewatan sampai ke rumah Ful... Pas tu berhenti makan bagai, sampai dalam kol 11 lebih... Sepatutnya kol 9 dah sampai...

Lepas amik Ful, perjalan diteruskan ke Senawang, masuk highway kat sana and perjalanan kat highway pun bermula... Kat highway ni jangan lah cerita, punyalah banyak berhenti...! Fast forward, sampai kat Perak dalam kol 6 pagi lebih kurang ( keluar exit Ipoh kalau tak silap )... Keluar2 je terus nampak signboard Lost World Of Tambun 7 km belok kiri... Oooo.... dah dekat dah!

So, memandangkan abang ipar yang degil, dia ajak gi terus ke Tambun... Dah sampai sana dia cadang lepak2 kat parking lot sampai Lost World tu bukak! Banyaklah! Last2 we all decided check in dulu hotel kat Ipoh, sebab nak rehat2 dulu... Dalam kol 1 gi lah tambun tu... Pastu malam leh lepak2 kat Ipoh... Nengok2 macam mana Ipoh waktu malam... So, sume setuju...

Memandangkan hotel bersepah2 tak susah nak pilih... Tapi sume keji sebab leh check in kol 11... Last2 jumpa hotel biasa yang boleh terus check in...! So, semua dah settle, tido dulu....

Lost World Of Tambun



Kelaskan entrance...! So, bayaran masuk RM25 sorang... Kanak2 lain harga, OKU lain harga, warga emas lain harga... So, mak abah dapat diskaun! Hahahaha... Dari luar dah rasa tempat tu memang cantik! Sebab dikelilingi bukit2 batu kapur sebagai backdrop teman tema tu..! Selain tu, statues kucing ngan apa ntah kat tepi2 tu memang cantik... Best kalau dapat bawak balik satu!











Bukti aku masuk bayar tau! Tak curi2 masuk! Hahaha...






Oleh kerana malas nak tulis panjang, klik gambar kat bawah ni kalau nak nengok collection photos kat sana! Hehehehe....
Lost World Of Tambun

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.