0

Cuti-cuti Malaysia : Utara Bahagian 5

Posted by Cikgu Fitrie on 9:43 PM in , ,
Nah rasakan... Sampai ada bahagian 5 tau! Nengoklah, kalau tak sempat habiskan hari ni, for sure ada bahagian 6... Hahaha... Harry Porter instalment pun tak sampai 6 lagi tau!

Sesampainya ke Penang, kami terus ke rumah saudara Ful kat area Jelutong. Sampai je, kitorang freshen up pastu makan... Ingatkan nak tido sana, tapi rumah sedara dia yang lagi satu tu dah prepare bed for us... So, nak tak nak, after dinner kitorang pun gerak ke area erm... Relau kalau tak silap...

Ontheway, ingat nak singgah kat Pesta Penang, tapi kete parking tepi tu punyalah panjang... Oleh kerana letih dan jam pun dah after 10, so lupakan je lah nak gi pesta tu...! :(

Ok, sampai je sana, kitorang makan lagi pastu borak2 pastu tido... Esoknya kitorang pun pusing2 Penang... First stop, Jalan Kulit... Bukan apa, saje je nak explore junks that might be antiques yang might be useful for ornaments and home deco!




But again, same jer... But it funny thought, how someone's trash is someone else's treasure..! So, as usual lah, kalau masuk tempat crowded mula lah migrain... But, sempat jugak lah main ngan rabbits yang cute and they're for sale! Sorry, pic tak sempat amik!

Pas dah ronda2 kat sana, perut pun rasa lapar... Apa lagi, time to eat! So, kat area tu ada satu kedai makan... Ada nasik ayam, ada popiah basah dll... Look at these pics...













Those are too much kan utk dua orang makan...! Yup, just me and Ful yang makan mende2 tu... Nasik ayam dia best, and dalam laksa tu, dia letak mende ntah, rasa dia pahit dan tak sedap sangat... So, jangan campurkan dalam laksa tu ok...

Perjalanan diteruskan... Antara pics landmarks yang i found interesting..!







Pastu, dah puas makan destinasi seterusnya, Taman Bunga... Haaa... Bukan sebab mat bunga atau jiwang2, tapi since first trip tu tak sempat masuk kat sana, so kali ni tak nak lepaskan peluang...





Antara pose2 yang ala2 kezi untuk ditonton! Hahaha...
And, I was amazed by some very odd and unfamiliar plant but yet nice to see ( and kinda freaky at the same time.. ) ...! These are canonball tree... Bunga dia kelas sangat!









Ni lagi pose2 yang aib untuk dilihat...!





Pas dah puas jalan2 kat sana, kitorang gerak ke town dia sebab nak carik jeruk lak...! So, meronda lah tempat tu jap! Masa first time gi, kitorang explore luar ke, rupanya kat dalam tu penuh ngan jeruk2...! Cerita pasal jeruk, kat dalam fridge tu penuh lagi ngan jeruk salak madu... beli banyak, makannya tak!





Meriahkan warna2 jeruk tu...! Kat bawah ni lak pic buah pala yang freshnya... Selalunya jumpa samada dah jadik jeruk atau pun yang keringnyer, tapi ni lah wajah asalnya...!



Pas dah borong segala jenis jeruk, kitorang ke Padang Kota lak untuk makan Pasembur...






Pas perut dah kenyang, kitorang gerak ke Perak lak... Kali ni special sikit sebab naik ferry... Saksikan adventure naik ferry lak k...! Tapi dalam sambungan Bahagian 6 okeh...!



0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.