0

After 16 days...

Posted by Cikgu Fitrie on 8:54 AM in

Hanya selepas 16 hari, baru lah dapat bukak semula blog ni... Bukan apa, awal tahun ni memang banyak sangat kerja... Bukak computer pun sekadar nak buat lesson plan, type nama pelajar, jadual waktu etc... You know the drill.... Internet dapat bukak pun tapi sekadar nengok2 e-mail jer... Hurm... The busiest time of the year...

Banyak sebenarnya yang berlaku dalam masa 16 hari since my last blogged... Banyak yang nak diblogkan dan dalam draft pun bersepah2 entry yang tak sempat nak diupdate dan diuploadkan... As a teacher, to handle teaching and school and juggle it with personal life, takes too much energy and time....

Well, dalam masa 16 hari ni gak, i've learnt more about people around me... Ada yang makin sombong, ada yang kecik hati, ada yang makin laser dan ada yang tetiba je nak baik2 ngan kita... Hahaha... And making new friends along the way!

Last entry, ada cakap tak nak new year resolutions, but then again, rasa kalau takde azam baru rasa macam takde objective untuk di capai tahun ni... So kalau takde objective takde matlamat so takde arah nak tuju dan takde apa untuk diperbaiki...

After pikir2 panjang, azam tahun ni ialah :

  1. Nak lebih fokus pada pnp
  2. Nak buat kerja tip top
  3. Nak hasilkan satu lagi kajian tindakan
  4. Nak pastikan pelajar 1 PB bersaing dengan 1 PA dalam semua bidang
  5. Nak capai kriteria guru cemerlang dan APC ( capai kriteria ya, bukan nak jadi! )
  6. Oh... Lagi satu... Nak kurus.... Very Penting!

Ok tak azam tahun ni...? Orang lain paling banyak pun dua, tapi kita sampai 6...! Hahaha... Takpe, at least these things make me focus to do well in my career!

Doa2kanlah kejayaan azam tahun ni....


0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.