0

Cuti-cuti Malaysia : Utara Bahagian 3

Posted by Cikgu Fitrie on 8:08 PM in , ,
Ok, here we go again... Sambungan 3 katanya...!

Selepas trip ke Langkawi, kitorang nyer plan ialah nak ke Padang Besar pulak... Tapi sebelum ke Padang Besar, kitorang sempatlah snap2 pics kat sekitar bandar Perlis yang 'meriah' itiew... Well, kat pekan dia mmg takde pape, tapi outskirt dia mmg banyak tempat yang boleh dilawati...!








Ni antara pic kat pekan dia... Suka sangat perkataan tu yang bewarna warni itu... Kalau malam lagi meriah jadinya sebab they all lights up! Suka sangat...! Rasa macam nak buat je kat kelas satu PB tu...!

Gambar lain ada tapi non-seronok. Sebab pics buildings jer... Tunggu jap lagi k... Sebab amik pics kat tempat2 menarik kat luar pekan Kangar ni...! Tapi sebelum tu, sempat gak singgah breakfast makan roti sardin kat kedai yang pernah masuk jalan-jalan cari makan... Restoran apa ntah namanya... Lupa lah! Yang bestnya, roti sardin tu ada kuah kari yang ada ikan sardin seketul dalamnya! Motif kan? Takpelah, yang penting murah, sedap dan area tu nyaman saje...



Lagi satu, kat situ ada jual sagun... Dah lama tak jumpa sagun kan? Ni budak ni yang beria2 bonar makan sagun tu!



Antara tempat yang kitorang singgah sebelum gerak ke Kedah ialah Padang Besar... Saje jalan2 sebab nak nengok tempat jer... Kalau nak shopping, dah tau tak tau apa dah yang nak di beli...! Huhu...







Kat sini mostly kaum hawa jer yang suke sebab kat sini mostlynya baju ppuan, accessories ppuan, beg ppuan dan yang datang sini pun ramai ppuan...! Hurmmm.... Well, at least sempat gak beli 4 5 helai t shirt siam and wallet plagiat... Hahahaha...

Ada gak keronsang2 yang harganya murah sikit dari kat Segamat dan jugak baju2 tu sume sama macam jualan kat Segamat/Seremban/Kota Tinggi kalau ada jualan org Thai tu especially masa nak raya... Sebab semuanya datang dari tempat yang sama... Kan!





Suka tak Kak Shah? Mesti rambang mata kan! Hahaha.... Especially bling bling kat atas tu...!

Pas dah puas cuti mata n habiskan duit kat sini, kitorang decide nak gi Gua Kelam lak... Tapi sebelum ke sana sempat gak singgah kat taman burung kasawari... Tempat dia kat tepi jalan jer.... Masuk free sebab tak best agaknya...





Dari tempat ni, kitorang straight ke Gua Kelam... Excited sebab ni first time nak masuk gua... Walau pun kita ni klaustophobic tapi tetap nak cuba! Hehehe... Sampai je kat sana, terkejut gak sebab ingatkan gua je, rupanya ada jeram sekali... The water coming out straight from the other exit of the cave... Lebih kurang camni lah, air sungai mengalir merentasi gua...! Kagum kan!






( Gambar Blur ini tajaan Mohd Shaiful Nizam )

Ni pics kat gua dia... Ni pics kat sungai dia lak... Ada banyak pics sebenarnya... Nak upload sume rasa malas lak! Nanti kita link kan ke albumnya... Ok!





Pastu, kitorang singgah kat Taman Tasik kat area Kangar agaknya... Saje je nak rehatkan badan jap!




Pas dok kat sana, amik angin n makan laksa yang tak sedap sangat tu, kitorang terus gerak ke Bukit Kayu Hitam dalam misi nak menghabiskan duit simpanan! Hahahaha....

Untuk bingkisan selanjutnya, pastikan anda menonton sambungannya dalam siri yang akan datang.... Jangan lupa pada masa dan waktu yang sama... ! ( Bersambung lagi....! )

0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.