0

April's Entry

Posted by Cikgu Fitrie on 12:48 AM in ,
Huishhh.... Dah masuk April dah... Dah setahun dah. Apa yang setahun, biarlah aku je yang tau... Sib baik la 1 April ni hari Ahad kan.. Kalau waktu sekolah mesti bengang punyer sebab ada member2 yang nak kena kan, tak pun naluri kejahatan dalam sanubari ni nak kena kan orang kan! 


By the way, masa zaman sekolah2 dulu memang biasalah hari nak memperbodohkan orang ni kan... Ada mamat A ni, buat2 muka cemas, pastu sambil tercungap2 cakap pengetua nak jumpa Minah B sekarang... Maka minah B ni, yang konfius ada buat salah ke tak, dengan gabranyer ke ofis.. memang berpeluh jugak bawah lengan* nya... Sampai2 je ofis pengetua, bukan je pengetua yang blur dan terpinga2, last2 mamat A yang kena panggil semula... Rasain!

*Terma Iklan untuk ketiak... Motif tak nak guna perkataan ketiak???

Well, many other pranks yang budak2 ni buat masa zaman sekolah kan... Cuma masa tu tak tau apa pun signifikannya April Fools day ni kan... Ianya macam tradisi yang diturunkan oleh senior ke junior sejak zaman berzaman lagi... 

Kalau nak tau lagi historynya : gugel je... takpun, nak lagi jelas tentang April Fools ni, klik je kat SINI


Soalan : 30 APRIL 2012 ialah hari yang sangat significant dalam hidup aku skang. Kenapa? Sape tau, SMS sekarang. Hadiah menarik menanti anda.





0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.