1

Kursus pertama 2009!

Posted by Cikgu Fitrie on 10:21 PM in ,
Yup, this is my first kursus untuk tahun ni... At least ada jugak... Macam tahun lepas, langsung tak dak...! Ada pun kursus menanda dan menjawab soalan UPSR! Unlike 4 or 5 years ago, kursus yang dijalankan macam tak sempat nak attend! Lepas kursus ni kursus tu lak... Wat kat hotel lak tu! Memang seronok... Bukan seronok apa, seronok berjalan, makan free tido hotel free...! Hahaha... Lame!

Oleh kerana kerajaan ngah cut cost for everything ni, kursus2 skarang ni kena wat kat maktab2 jer... Or skang ni dah panggil IPGM ( Institut Pendidikan Guru Malaysia )...! Sebelum tu panggil Institut Perguruan jer...! Apa2 pun, mendenyer samer jer... Maktab gak! Huhu...

Oh ya... Kursus kali ni best sikit... Bukan apa, kursus something that I can relate to! Kursus Jurulatih Kajian Tindakan Sekolah-Sekolah Negeri Johor...! And of course, lepas attend jer kursus ni, we ols pun di upgrade jadik JU... Hahahah.. Poyo kan!

Apa2 pun, misi yang dipertanggungjawabkan kepada kitorang ialah membantu semua guru2 menghasilkan satu kajian tindakan bagi setiap orang guru... Well, itu misi pengarah kiter... And its not that hard pun...! Ibarat kata pengaeah masa ucaptama program tu, susah tapi boleh bukan boleh tapi susah! He's right!



So, my mission is to : Ensure all english teacher in SK Bandar Putra to make one action research each and at least 3 out of 7 english teacher will go to district level for the seminar!

Sepanjang tiga hari kat sana, boring sebab kawan tak dak! Cuma yang bestnyer, ramai yang kenal sebab kes tahun lepas... Kes? Hahaha... Ingat sendiri lah!




Bytheway, ni sijil bukti aku gi kursus tu... ( Motif? )

Cuma masa malam pertama tu, lepas ucaptama tu, kitorang kuar makan kat area BP tu.. Masa tu cikgu Rezuan ngan cikgu Yahya ajak makan... Memandangkan kenal ngan dua2 cikgu tu sebab satu daerah, furthermore, cikgu Yahya tu bapak si Nazuar, so gi lah ikut... Guess what yang aku makan....? Mee racun! Hahahaha... Pelikkan kan... Hanya kat kedai tu je yang ada jual mee racun tu...! Apa2 hal pun, thanks cikgu rezuan sebab belanja n cikgu yahya sebab ajak join!




1 Comments


erk.. mee racun.. x boleh saman u ols.. klau u ols kena racun dalam mee tu pun.. u ols mmg x bleh saman.. sebab nama dia pun dah 'racun'.. MATI KATAK la..

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.