1

Buah tampoi???

Posted by Cikgu Fitrie on 7:06 PM in ,



Yup... Pernah dengar tak? Most propably, orang dengar Tampoi yang kt JB tu... Tapi its actually name after a fruit... A local fruit... Yup, mula2nya pun pernah dengar nama jer, but last week bila balik nogori, dapat lah merasa makan buah ni...

Mula2 nampak something yang luar biasa kat deretan kedai jual buah sepanjang jalan dari Kuala Pilah ke Seremban... It was eye catching... Bright colour and some how, unusual looking fruits...

So, me and Ful decided berhenti jap and buy the fruits...

Rasa buah tu macam buah erm... buah apa ek? Macam crossover buah rambai ngan buah duku... I think! Sebab tak dapat nak describe it... Cuma texture dia memang macam buah rambai and it was sweet!

What I like the most was the colour! Lovely orange with a dash of pink!

1 Comments


I tasted it once i think, coz i can recognized the buah in that beautiful color.. unfortunately.. i just cant remember the taste.

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.