0

Camping Sekolah

Posted by Cikgu Fitrie on 12:18 PM in



Last weekend, sekolah ada buat camping untuk unit beruniform. So, macam biasalah, kalau ada program mesti kelam kabut sikit... Sebab cikgu2 ni sume busy2 belaka... Maklumlah hjung tahun ni, nak masuk markah lah, nak isi buku report lah, ngan pertandingan surau peringkat negeri lah... So, mmg masing2 mmg tak cukup tangan nak wat sume serentak...

Tapi, mmg seronok buat camping ni...Mmg berbaloi penat lelah... Hehehe... Aku kene handle malam kebudayaan ngan diana, harda n zaina... Yang tak bestnyer budak2 ni takde fasi yang nak bagik tunjuk ajar nak buat aper! So, malam kebudayaan tu persembahan yang ala2 jer...! erm... :(


Tapi apa yang menariknya, ada unggun api! Rasa macam camping tepi pantai lak! Hehehe...Tapi, api dia lak cepat je padam... Maklumlah pakai kayu getah, mme le cepat habis! Nasib baik jue sponsor kayu api... Kalau tak malam tu ala2 gulap gulita jer lah!


Konsep backdropnye lak, lagi lah... Ala2 rimba tak jadik... Mulanya nak pasang pelita, tapi angin sepoi2 ribut manja bertiup... Kalau pasang pun buat terpadam jer... erm...

Last2 pakai lampu kelip2 jer... Dari jauh nampak macam restoran yang ada karaoke jer... Tapi nak wat camne, malas nak prepare happening sangat, sebab takde masa lah...! Busy cikit!

Bytheway, malam tu seronok gak lah, sebab ada unggun api, lampu lip lap lip lap, siap ada mercun penutup malam kebudayaan...! Thanks kak ani sebab sponsor mercun! Kak yan yang bakar beria2! Macam budak2 gak lah nengok dia membakar mercun tu! Nasib baik takde polis!

Malam tu kene sentry sampai kol 2 sambil barbeque kerang ngan sosej... Borak2 ngan abg zol, abg ronzi, diana n lan nagn kak odah sampai lah kol 2... Last2 esoknya bangun kol 12... Merasa terlepas acara penutup! huhu... Apa2 pun, mmg seronok jugaklah camping kali ni... Hopefully next year ada lagi!












0 Comments

Copyright © 2009 Cikgu Fitrie menulis... All rights reserved. Theme by House Of Hanna Ritta. | Bloggerized by Hanna Ritta.